У Литві здивовані рішенням Польщі не збивати російські ракети

Глава МЗС Литви заявив, що російські ракети над країнами НАТО потрібно збивати і Польща не може бути винятком

Не можна миритись із порушеннями повітряного простору країн НАТО. Тому російські ракети треба збивати. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив глава МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс, повідомляє "Fox News".

"Один раз може бути помилкою. Але, якщо ми дозволимо їй повторитися, це буде розцінено як заохочення. Тому ми повинні змінити наше ставлення і надіслати дуже чіткий сигнал, що якщо таке повториться, то ракети або безпілотники будуть збиті", - заявив глава МЗС. Литви.

Міністр наголосив, що порушення російськими ракетами повітряного простору Польщі "відбувається не вперше".

"Вже було кілька випадків порушення повітряного простору Румунії, і це також не перший випадок порушення повітряного простору Польщі", - нагадав Габріелюс Ландсбергіс.

Зазначимо, спікер польського Сейму Шимон Головня вважає, що поки в Україні триває війна, інциденти з порушенням російськими ракетами повітряного простору Польщі можуть повторюватися і надалі.

"Такі інциденти траплялися, трапляються і, швидше за все, доки триватиме війна в Україні, вони траплятимуться", – зазначив Шимон Головня.

Читайте також на порталі "Коментарі" - 24 березня Росія запустила Україною близько 30 ракет, більшість з яких відлітали на захід країни. Через можливу небезпеку Польща підняла винищувачі в повітря і зафіксувала ракету, що увійшла до польського повітряного простору. Докладно про інцидент із ракетою розповів голова Міноборони Польщі Владислав Косиняк-Камиш на спеціальній прес-конференції.