У Зеленського назвали 6 країн ЄС, які не приєднались до гарантій безпеки України

З 27 країн ЄС, 6 держав наразі не підписали спільну декларацію про гарантії безпеки для України

Заступник керівника Офісу президента України Андрій Сибіга розповів про шість країн Європейського Союзу, які відмовились долучитись до декларації про гарантії безпеки для України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву Сибіги в ефірі телемарафону "Єдині новини".

До традиційно угорської та словацької позиції додалось ще чотири країни, які не підтримали гарантії безпеки.

"Із 27 країн ЄС тільки 6 поки що не приєдналися до спільної декларації",- заявив Сибіга.

Згідно зі словами Андрія Сибіга у список потрапили Польща, Мальта, Хорватія, Австрія, Словаччина та Угорщина. Попри те, що країни не долучились до декларації гарантій безпеки для України, в Офісі президента вважають, що ці держави можуть змінити свою позицію.

"Думаю, що всі ці держави мають політичну волю стати стороною декларації. Ми зараз працюємо з цими партнерами, щоб вони також приєдналися до декларації", - зауважив Андрія Сибіга.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у прем'єр-міністра Угорщина Віктора Орбана запитали, чи російське вторгнення в Україну – це війна. Угорський лідер взяв приклад з Путіна та російське вторгнення в Україну назвав "військовою операцією". Крім того, Орбан додав, що "ми повинні радіти" через те, що Путін не почав "війни в Україні", адже б тоді у Росії нібито відбулась повна мобілізація.

Також "Коментарі" писали про лідера Словаччини Роберта Фіцо, який оголосив, що скористається правом вето на вступ України до НАТО. Прем'єр-міністр Словаччини пояснив свою позицію тим, що в іншому випадку нібито почнеться третя світова війна.