Головна Новини Світ НАТО Фіцо розповів про небезпеку щодо України, яка стане початком Третьої світової війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Фіцо розповів про небезпеку щодо України, яка стане початком Третьої світової війни

Лідер Словаччини Роберт Фіцо оголосив, що скористається правом вето на вступ України до НАТО через загрозу світової війни.

21 грудня 2023, 11:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо продовжує висловлювати проросійські наративи. Цього разу словацький лідер заявив, що не підтримає вступ України до НАТО, адже, на його думку, це призведе до Третьої світової війни.

Фіцо розповів про небезпеку щодо України, яка стане початком Третьої світової війни

Роберт Фіцо накладе вето на вступ України до НАТО. Фото з відкритих джерел

Роберт Фіцо розповів, що він буде блокувати рішення про вступ України до НАТО доти, доки матиме політичний вплив у Словаччині. Таким чином словацький прем’єр-міністр висловив свій рішучий протест проти вступу України та пояснив це загрозою світової війни.

"Не дивно, що партія, яка становить більшість у словацькому уряді, не погодиться із членством України в НАТО, адже це було б початком Третьої світової війни", — сказав Роберт Фіцо в інтерв’ю InfoVojna.

Разом з тим Фіцо зауважив, що підтримує вступ України до Європейського Союзу. На його думку, процес інтеграції може тривати кілька років, за умови, якщо Україна виконає всі умови від ЄС.

"Якщо для того, щоб підтримати Україну, потрібно було зробити такий переоцінений політичний жест — я не маю з цим проблем, але вона має виконати всі умови", — заявив Фіцо.

Нагадаємо, що новий етап переговорів щодо вступу України до ЄС відбувся 15 грудня, коли лідери Європейського Союзу одностайно підтримали рішення. Єдиним, хто був проти виявився прем’єр Угорщини Віктор Орбан, який покинув залу голосування, чим допоміг реалізувати рішення інших 26 членів ЄС.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Орбан розповів, чому пішов геть під час голосування про вступ України до ЄС.

Також "Коментарі" писали про Путіна, який дав оцінку діям Фіцо та Орбана проти України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини