Угорщина знову намагається завадити допомозі Україні від ЄС: що вигадали у Брюсселі

Bloomberg пише про те, що в ЄС придумали, як дати Україні понад 6 мільярдів євро в обхід Угорщини

Європейський Союз продовжує шукати способи обійти вето Угорщини на допомогу Україні у розмірі 6,6 мільярда євро. Брюсселю вже вдалося знайти один із варіантів. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише видання "Bloomberg".

Служба зовнішніх зв'язків ЄС розглядає можливість дозволити країнам-членам робити добровільні внески до Європейського фонду миру. У майбутньому це дозволило б передавати кошти за згодою тих, хто їх дав, а не домагатися одностайної підтримки.

Угорщина вже більше року використовує свій голос, щоб блокувати допомогу Києву, що змушує країни-члени шукати інших варіантів, як підтримати український народ. Поки що немає гарантій, що план отримає підтримку, адже багато ключових рішень ЄС мають ухвалюватися одноголосно. За словами співрозмовників, у вівторок посли країн Євросоюзу зустрінуться, щоби уточнити деталі.

Зазначається, що прем'єр-міністр Віктор Орбан дедалі частіше виступає проти спроб Євросоюзу допомогти Україні у війні через 2,5 роки після вторгнення російських військ. Непоступливість Угорщини щодо фінансування Києва вже викликала дискусії серед дипломатів про те, як нейтралізувати вето Будапешта.

Читайте також на порталі "Коментарі" - одіозний прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан знову погрожує Брюсселю відправити мігрантів, якщо Європейський Союз не припинить переслідувати країну за обмежувальну політику надання притулку. Про це глава угорського уряду повідомив на своїй сторінці у мережі Х (Twitter).

Також видання "Коментарі" повідомляло – у ЄС відреагували на участь Угорщини в ініціативі Китаю та Бразилії щодо врегулювання війни.