Угорщина знову встромлює ніж у спину України: на яку підлість іде Орбан

Угорщина блокуватиме кредит для України на $50 мільярдів до виборів у США

Міністр фінансів Угорщини Міхал Варга заявив, що Будапешт буде блокувати надання Україні кредиту від G7 у розмірі $50 мільярдів до завершення президентських виборів у США, повідомляє Reuters.

Окрім цього, Угорщина відклала ухвалення рішення щодо продовження санкцій ЄС проти Росії. За інформацією європейських високопосадовців, Вашингтон наполягає на тому, щоб ЄС збільшив термін дії санкцій з поточних шести місяців до трьох років, що дозволить додати до кредиту близько $20 мільярдів, які покриватимуть внесок Європейського Союзу. Решту $10 мільярдів мають забезпечити інші члени G7, такі як Канада, Велика Британія та Японія.

Фінансування кредиту буде здійснюватися за рахунок активів Центрального банку Росії на суму $300 мільярдів, заморожених на Заході у 2022 році. Вашингтон прагне уникнути необхідності що шість місяців переглядати питання про те, чи залишаться ці активи замороженими, що забезпечують кредит.

"Це питання має бути вирішене після президентських виборів у США, адже ми повинні побачити, яку позицію займе нова адміністрація щодо санкцій", – зазначив Варга.

Європейський Союз, у свою чергу, наголошує, що заморожені російські активи дозволяють профінансувати кредит у розмірі до $49,44 мільярда, з можливим внеском ЄС до €35 мільярдів. Остаточний розмір внесків від G7 буде вирішено після президентських виборів у США 5 листопада.

Очікується, що це питання обговорюватимуть на зустрічі міністрів фінансів G7 у Вашингтоні наприкінці жовтня.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, якби Угорщина стала об'єктом російської агресії, подібної до тієї, яку зазнала Україна в лютому 2022 року, угорці не стали б чинити збройний опір Росії. Таку заяву зробив радник та однофамілець прем’єр-міністра Угорщини Балаш Орбан.