Головна Новини Світ ЄС Україна та ЄС готуються днями підписати важливу угоду: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна та ЄС готуються днями підписати важливу угоду: про що йдеться

Вже 26 червня Україна та ЄС можуть підписати угоду про гарантії безпеки.

22 червня 2024, 13:22
Поділіться публікацією:

Україна та Європейський Союз можуть підписати угоду про гарантії безпеки найближчими днями. Це може статися 26 червня. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "DW".

Україна та ЄС готуються днями підписати важливу угоду: про що йдеться

Україна – ЄС. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі йдеться, що високопосадовець ЄС на брифінгу в п'ятницю, 21 червня, оголосив, що угоду про безпеку між ЄС та Україною підпишуть протягом найближчих днів. Він зазначив, що текст угоди вже остаточно узгоджено, процес зайняв кілька місяців.

Очікується, що президент України Володимир Зеленський підпише угоду з Євросоюзом у середу, 26 червня.

"DW" додає, що в угоді йдеться не лише про військову підтримку України з боку Європейського союзу, а й про фінансову підтримку, євроінтеграцію та інші сфери співробітництва.

Читайте також на порталі "Коментарі" - президент США Джо Байден та український лідер Володимир Зеленський підписали угоду між США та Україною з безпеки, розраховану на 10 років, повідомляє Reuters. При цьому ще раніше видання The Washington Post опублікувало матеріал, в якому йдеться про те, що з огляду на той факт, що претендент на посаду голови Білого дому від республіканців Дональд Трамп лідирує над Джо Байденом у багатьох виборчих опитуваннях, вже підписана угода залишається дуже туманною. Журналісти натякають, що США можуть або взагалі відмежуватися від взятих на себе зобов'язань, або виконувати їх частково. Як вже підписана угода може посилити позиції Києва у війні? Чи є гарантії, що угоди, які Україна підписала зі США та низкою інших країн, не повторять долю Будапештського меморандуму? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Зеленського заявили про провал операції росіян у Харківській області. Росіянам не вдалося реалізувати задумане через два чинники.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини