Віктор Орбан озвучив дивовижну заяву після того, як Путін оголосив про мобілізацію

Орбан і надалі підтримує Путіна та вимагає скасувати санкції проти РФ.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан закликав послабити санкції ЄС проти Росії. Це сталося незабаром після того, як Володимир Путін звернувся з посланням до росіян, у якому оголосив часткову мобілізацію в країні, повідомляє Magyar Nemzet.

За словами прем'єр-міністра Угорщини, санкції завдали шкоди європейській економіці більше, ніж російській, і їх скасування зменшить інфляцію та ризик рецесії. Інформацію надала угорська газета.

Європейський Союз повинен скасувати свої санкції проти Росії до кінця цього року, - сказав Орбан своїм прихильникам на закритому засіданні партії його партії.

Орбан протягом багатьох років вважається одним з лідерів ЄС, який є лояльним до президента Росії Володимира Путіна. Раніше він виступав проти санкцій ЄС. Але зараз він уперше прямо закликав аби їх скасували.

Наприкінці серпня прем'єр-міністр Орбан заявив, що Угорщина "не готова" вести переговори про подальші енергетичні санкції проти Росії. Як причину він назвав те, що санкції б'ють по Європі сильніше, ніж по Росії, і подальше їх посилення буде "суперечити здоровому глузду". Крім того, як він тоді пояснив, забезпечити постачання нафти і газу в Угорщину без російських джерел наразі неможливо.

Цікаво, що Європейська комісія запропонувала в неділю Європейській раді запустити механізм припинення постачання грошей до бюджету Угорщини. Близько 7,5 мільярдів євро було заблоковано через корупцію в Угорщині. Це серйозний удар по економіці Угорщини.

Це перший випадок в історії ЄС, щоб захистити бюджет ЄС від корупції.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що дружні до Росії країни не хочуть аби їх громадяни воювали в Україні.