Головна Новини Світ ЄС Важливе рішення від ЄС, яке може стати серйозним ударом для Угорщини
commentss НОВИНИ Всі новини

Важливе рішення від ЄС, яке може стати серйозним ударом для Угорщини

Єврокомісія намагається покарати Угорщину за корупцію та заблокувати їй усю фінансову допомогу.

17 вересня 2022, 16:16 comments1048
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

18 вересня відбудеться позачергове засідання Єврокомісії, на якому єврокомісари можуть ухвалити перше в історії ЄС рішення про скорочення коштів ЄС для Угорщини. Причиною такого засідання є порушення цією країною верховенства права велика та корупція. Про це повідомляє інформаційна агенція Reuters.

Важливе рішення від ЄС, яке може стати серйозним ударом для Угорщини

ЄС заблокує гроші для Угорщини через корупцію. Фото з відкритих джерел

Європейська комісія повинна призупинити всі кошти ЄС для Угорщини, заявили деякі євродепутати в липні, посилаючись на правовий аналіз. Вони заявили, що порушення Угорщиною верховенства права є на надзвичайно високому рівні та становить небезпеку для Європейського Союзу.

У квітні Єврокомісія почала розслідування щодо верховенства права в Угорщині. Він був запущений після сильного тиску з боку Європарламенту.

Загалом четверо євродепутатів представивши 36-сторінковий правовий аналіз з цього питання. Дослідження, проведене трьома професорами права, передбачало, що комісія повинна призупинити 100% грошей, які ЄС виділяв для Угорщини.

Серед іншого було зазначено, що історія поганого управління коштами ЄС з боку Угорщини налічує понад десять років. Автори описують угорську корупцію як "заражену воду, яка тече по свинцевих трубах". "Постачання цієї води для споживання людьми має бути призупинено до заміни отруйних свинцевих труб", — написали у звіті урядовці.

Також щодо ситуації в Угорщині висловились і інші депутати.

"Угорщина взагалі не є справжньою демократією", — сказала Гвендолін Дельбос-Корфілд, французький законодавець від Зелених.

Раніше, портал "Коментарі" повідомляв, що прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан блокує виділення 5 млрд доларів для України.

Також, "Коментарі" писали про рішення Угорщини скасувати санкції трьом олігархам з РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини