Влада Чехії назвала умову для зупинки справи про вибухи на складах

Раніше прем'єр-міністр Чехії Андрій Бабіш переконав міністра юстиції в існуванні єдиної версії події з вибухами у Врбетіце

Генеральний прокурор Чехії заявив, за якої умови може бути призупинено кримінальне провадження про вибухи у Врбетіце у 2014 році. За словами чиновника, це станеться, якщо чеська сторона не зможе допитати підозрюваних. Прага звинувачує в диверсії спецслужби РФ, пише РБК-Україна з посиланням на Ceske noviny.

Раніше прем'єр-міністр Чехії Андрій Бабіш заявив, що переконав міністра юстиції країни Марію Бенешову в існуванні єдиної версії події з вибухами у Врбетіце.

"З самого початку я стверджував, що є тільки одна слідча версія про причини вибухів. Можна виключати, що кримінальне провадження закінчиться відкладанням справи, якщо ми не заслухаємо обох підозрюваних або не забезпечимо їх явку", - сказав він.

Нагадаємо, що президента Чехії Мілоша Земана, якого називають другом президента Російської Федерації Володимира Путіна, можуть звинуватити в державній зраді.
Земан потрапив в скандал після того, як розповів у ЗМІ, що правоохоронці розглядають дві версії причин вибухів у Врбетіце у 2014 році: необережне поводження з боєприпасами або втручання агентів іноземних спецслужб (судячи з останніх розслідувань, російських, після чого послідувала взаємна висилка дипломатів між Чехією і РФ). Ряд політиків звинуватив Земана в тому, що він розкрив інформацію, яка є конфіденційною, що може перешкодити слідству і становити загрозу безпеці Чехії.
Як можуть далі розвиватися події всередині Чехії, між Прагою і Москвою? Щоб розібратися з цим питанням, інтернет-видання "Коментарі" звернулося до експертів.