Головна Новини Світ ЄС Ядерні погрози Путіна виявилися непереконливими: що заявили у ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Ядерні погрози Путіна виявилися непереконливими: що заявили у ЄС

Євросоюз засудив нові ядерні загрози Путіна, назвавши їх "безрозсудними"

26 вересня 2024, 16:02
Поділіться публікацією:

Європейський Союз виступив із різкою критикою нових ядерних загроз російського диктатора Володимира Путіна, який дозволив ядерну відповідь на масовані повітряні атаки по РФ. Як передає портал "Коментарі", позицію блоку озвучив представник ЄС із зовнішньої політики Петер Стано, повідомляє The Guardian.

Ядерні погрози Путіна виявилися непереконливими: що заявили у ЄС

Ядерна зброя. Фото: з відкритих джерел

Представник ЄС назвав загрозливу риторику диктатора "безрозсудною та безвідповідальною".

"Путін вже не вперше грає в азартні ігри зі своїм ядерним арсеналом", — заявив Стано, наголосивши, що Євросоюз рішуче відкидає подібні дії.

Плани Росії щодо розширення застосування ядерної зброї викликають стурбованість на Заході, особливо у світлі прохань України щодо постачання далекобійного озброєння для ударів по російській території. США та їхні союзники побоюються ескалації конфлікту.

Кремль, у свою чергу, бачить у цих змінах "конкретний сигнал" Заходу. Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков наголосив, що нові правила мають бути сприйняті всерйоз.

Західні лідери неодноразово звинувачували Путіна у ядерному шантажуванні на фоні конфлікту. Представник ЄС засудив цей крок як особливо небезпечний з огляду на статус Росії як постійного члена Ради безпеки ООН.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна публічно говорить про плани РФ бити українськими АЕС. І практично в цей же час російський диктатор Володимир Путін заявляє, що Росія внесла поправки до своєї доктрини ядерного стримування, і тепер вона може завдати ядерного удару по неядерній державі, наприклад через запуск безпілотників. При цьому аналітики Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що заяви російського диктатора Володимира Путіна щодо намірів застосувати ядерну зброю більше схожі на спроби утримати країни Заходу. Про що говорять ядерні погрози Росії? Чому вони з'явилися зараз? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини