Головна Новини Світ ЄС Як українцям потрапити в європейські країни - названо умову в'їзду
commentss НОВИНИ Всі новини

Як українцям потрапити в європейські країни - названо умову в'їзду

До європейських країн зможуть потрапити туристи, які зробили щеплення від Covid-19

26 квітня 2021, 10:00
Поділіться публікацією:

В Євросоюзі заявили про готовність приймати туристів, які зробили щеплення від коронавірусу. Про це повідомила глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, передає видання New York Times.

Як українцям потрапити в європейські країни - названо умову в'їзду

Умови в'їзду в Європу - як потрапити на територію ЄС. Фото: atorus.ru

За її словами, вже влітку цього року ЄС буде відкривати кордони та пропускати туристів, щеплених від коронавірусної інфекції вакцинами нового типу. Проте є одна умова — вакцина, якою робили щеплення, має бути схвалена Європейським агентством лікарських засобів (EMA)

"Усі 27 держав-членів ЄС беззастережно приймуть тих, хто вакцинований препаратами, схваленими EMA", — підкреслила Урсула фон дер Ляєн.

Попри таку гучну заяву, глава Єврокомісії не уточнила конкретні терміни відкриття кордонів Європейського Союзу.

Варто зазначити, що Європейське агентство лікарських засобів схвалило вакцини виробників AstraZeneca, Pfizer/BioNTech, Moderna та інші.

Нагадаємо, що місяць тому Євросоюз ухвалив рішення посилити правила експорту вакцини від коронавірусу Covid-19. Зазначається, що зміни не будуть стосуватися пoставок препаратів в рaмках міжнародного мeханізма COVAX. Таким чином, нові правила дозволять зробити простіше заморозку експорту в ті країни, влада яких не виконала зобов'язання по пoставкам Covid-вaкцини. Нововведення також зроблять торгівлю вакцинами "взаємною та пропорційною". Зокрема, поставки за кордон можуть бути припинені, якщо країни-виробники вакцин, такі як Великобританія та США, заборонять експорт в ЄС. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляв, коли Україна стане членом Євросоюз. Чи реально це, читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини