Захід уже переглядає плани щодо допомоги Україні: що турбує лідерів ЄС

The Telegraph пише, Захід хвилюється через зв'язки між Трампом та Путіним, які можуть негативно вплинути на підтримку України

Лідери Європейського Союзу вже активно розробляють плани на випадок, якщо вони будуть змушені опинитись у нових обставинах, коли до влади у США повернеться Дональд Трамп та припинить надавати допомогу Україні. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Telegraph.

Зокрема, у західних політиків виникли побоювання щодо обміну розвідданими та майбутнього України після того, як стало відомо про тісні зв'язки Трампа з Путіним.

"Дуже неприємно думати, що Захід опиниться в любовній трійці з Путіним, якщо Трамп стане президентом. Якщо він повернеться, продажі попкорну в Москві та Пекіні злетять до небес. Все, що їм залишиться - це сидіти склавши руки і спостерігати, як Захід розривається на частини у внутрішніх розбіжностях", - зазначив європейський дипломатичний джерело для The Telegraph.

Автори матеріалу зазначили, що одне з питань, яке постає перед лідерами Європи, полягає в тому, що їм доведеться збільшити постачання зброї для України, якщо Трамп вирішить припинити військову допомогу від США.

Видання The Telegraph нагадало, що Дональд Трамп неодноразово публічно говорив, що міг би закінчити війну в Україні, шляхом угоди між Києвом і Москвою. За його словами, Путін не розпочав би повномасштабне вторгнення до України, якби він був президентом на той момент.

"Це спричинило побоювання серед європейських урядів, що він може змусити Україну віддати землі Росії в обмін на припинення вогню", - додали у матеріалі.

Читайте також на порталі "Коментарі" - речник Палати представників Конгресу США Майк Джонсон не налаштований на продовження американської підтримки України. Таку заяву політик зробив в інтерв'ю "Punchbowl news".

"У мене немає апетиту щодо подальшого фінансування України, і я сподіваюся, що це не потрібно. Якщо президент Трамп переможе, я вважаю, що він справді зможе завершити цей конфлікт. Я справді так вважаю. Я думаю, що він подзвонить Путіну і скаже, що цього вже достатньо", - заявив Джонсон.