Замах на Фіцо може бути тільки початком: як цим скористається РФ

Замах на голову уряду Словаччини Роберта Фіцо може бути не останнім терактом в Європі, вважає політолог Олег Саакян. За його словами, Росія буде «хитати все, що хитається»

Політолог Олег Саакян припустив, що замах на прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо буде далеко не останнім терактом в найближчі місяці в Європі.

"РФ хитатиме все, що хитається. Для них це остання можливість спробувати зломити ситуацію, поки вибори в Штатах не завершилися. Найближчі місяці найкризовіші з часу лютого-квітня 2022 року",
- відзначив політолог у Фейсбуці.

При цьому він додав, що від нападу на Фіцо "бузиновий" фльор, таким чином, очевидно, натякуючи на вбивство Бузини.

Окрім того, словацький журналіст-розслідувач Саболч Пані звернув увагу на те, що затриманий за замах на вбивство Фіцо 71-річний Юрай Цинтула може мати відношення до угрупування Slovenskí Branci.

"Ого. Схоже, нападник прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо, письменник Юрай Цінтула, був пов'язаний із проросійським воєнізованим угрупованням Slovenskí Branci (SB). Їх лідера навіть готували колишні російські спецназівці", -
відзначив у Фейсбуці Пані.

Відомо, що Slovenskí Branci є незареєстрованим парамілітарним угрупованням, яке діє у Словаччині з 2012 року. Раніше журналісти писали, що ця організація співпрацювала зі словацьким відділенням "Нічних вовків", а її членів навіть тренували колишні російські спецназівці.

Разом з тим, політолог Ярослав Божко вважає, що в Росії неодмінно будуть поширювати чутки, що до замаху на Фіцо нібито якимось чином причетна Україна. Можливо, російські пропагандисти будуть заявляти, що саме Україна може бути замовником замаху на Фіцо.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що 15 травня на Роберта Фіцо скоєно замах. Він знаходиться в лікарні з пораненнями. Українські експерти припускали, що РФ почне прив’язувати цей злочин до України.