Чому Захід має допомагати Україні: важливі причини

Європейці почали усвідомлювати загрозу

За 2,5 роки російсько-української війни європейці зрозуміли, що живуть у безпеці лише завдяки тому, що українці продовжують стримувати російську агресію, заявив політолог Валерій Клочок

А це означає, відзначив він, що Європа не просто може, а зобов’язана й надалі допомагати Україні.

"На тлі американських виборів все частіше звучать скептичні оцінки щодо перспектив подальшої підтримки України з боку Штатів. Виникають запитання, чи будуть у Києва кошти, щоб стримувати Росію у 2025 році. Штати, справді, не погоджуються надавати Україні фінанси із заморожених російських активів на 300 млрд доларів. Однак голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що Європі чхати на блокування з боку Угорщини, та ініціювала надання Україні 35 млрд євро. Це ще один приклад усвідомлення Європою важливості постійної підтримки України", - зазначив Валерій Клочок.

За словами політолога, Захід допомагав та продовжить допомагати Києву, допоки російська армія веде війну на українській території.

"Однак це не знімає з України відповідальності за розвалений ВПК та системну корупцію. Європа усвідомлює свої помилки, а ми маємо виправляти свої", - додав він.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що необхідно якнайшвидше домогтися деескалації військового конфлікту в Україні, заявив голова КНР Сі Цзіньпін під час пленарного засідання саміту БРІКС. "Китай і Бразилія досягли консенсусу з шести пунктів щодо врегулювання української кризи. Разом із відповідними країнами ми ініціювали створення на майданчику ООН групи "друзів миру". Важливо якомога швидше домогтися деескалації ситуації", — сказав Сі Цзіньпін. Китайський лідер заявив, що країни БРІКС виступають "першою фалангою" Глобального півдня та мають продемонструвати "колективну мудрість", а також взяти на себе відповідальність за те, щоб "підтримати мир і домогтися загальної безпеки".

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що у місті Селидовому в Донецькій області продовжуються важкі бої, повідомив офіцер ЗСУ з позивним "Алекс". "Не намагайтеся шукати якусь інформацію по мапам, бо ніяка мапа не розкриє вам дійсної обстановки, а вона близька до критичної. Не підходить сюди формулювання: складна, але контрольована", — зазначив офіцер ЗСУ. За його словами, у Селидовому — суцільне місиво та пекло.