Головна Новини Світ Китай Китай хоче миру: Сі Цзіньпін наполягає на припиненні війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай хоче миру: Сі Цзіньпін наполягає на припиненні війни в Україні

Сі Цзіньпін двічі за два дні заявив Путіну про необхідність припинити війну

24 жовтня 2024, 23:51
Поділіться публікацією:

Необхідно якнайшвидше домогтися деескалації військового конфлікту в Україні, заявив голова КНР Сі Цзіньпін під час пленарного засідання саміту БРІКС.

Китай хоче миру: Сі Цзіньпін наполягає на припиненні війни в Україні

Сі Цзіньпін зустрівся з Путіним. Фото з відкритих джерел

"Китай і Бразилія досягли консенсусу з шести пунктів щодо врегулювання української кризи. Разом із відповідними країнами ми ініціювали створення на майданчику ООН групи "друзів миру". Важливо якомога швидше домогтися деескалації ситуації", — сказав Сі Цзіньпін.

Китайський лідер заявив, що країни БРІКС виступають "першою фалангою" Глобального півдня та мають продемонструвати "колективну мудрість", а також взяти на себе відповідальність за те, щоб "підтримати мир і домогтися загальної безпеки".

Як відомо, 23 жовтня Сі Цзіньпін також у рамках саміту БРІКС закликав відмовитися від "підливання олії у вогонь" та втягування у війну в Україні третіх країн. Його заява прозвучала на тлі повідомлень про відправлення в Росію солдатів із КНДР, які готуються взяти участь у війні проти України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що pапропонований президентом Володимиром Зеленським план перемоги – це чітка демонстрація, що керівництво України хоче знайти шляхи завершення війни у більш-менш визначений проміжок часу, переконаний політолог Володимир Фесенко. Крім того, відзначив він, є ще одна дуже важлива проблема. "Справа у тому, що в самого Заходу немає відповіді на питання, як має завершитися війна в Україні. А тому зараз ключове завдання України – визначатися, як рухатися далі та як нам у цьому можуть допомогти західні союзники", — підсумував політолог. 

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що cім країн-членів НАТО виступають проти вступу України до військового блоку, повідомляє Рolitico. За інформацією видання, ключовими противниками приєднання України до Альянсу є США і Німеччина, які бояться прямої війни з Росією. Як пише видання, також проти виступають Словаччина та Угорщина. Їхня позиція пояснюється проросійською лінією урядів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини