Головна Новини Світ Європа Фінляндія прийме дев'ять тисяч українських працівників
commentss НОВИНИ Всі новини

Фінляндія прийме дев'ять тисяч українських працівників

У сільському господарстві Фінляндії працюють тисячі українців

29 червня 2020, 08:29 comments2273
Поділіться публікацією:

У поточному сезоні на сільськогосподарських роботах у Фінляндії будуть задіяні близько дев'яти тисяч українців. Про це повідомили в Міграційній службі Фінляндії.

Фінляндія прийме дев'ять тисяч українських працівників

Як зазначають у відомстві, для того, щоб влаштуватися на роботу, українським сезонним працівникам необхідно отримати спеціальну візу, яка дає право на роботу в аграрній галузі. Перебувати в країні дозволяється не більше трьох місяців за півроку.

Основною масою іноземних польових працівників у Фінляндії є приїжджі з України.

"Всього Фінляндія видала 8,7 тисячі дозволів на сезонну роботу в 2020 році, в основному громадянам України", — сказали в міграційному відомстві.

Що стосується попереднього року, то міграційні служби оформили близько 11 тисяч дозволів для українців на сезонні роботи у Фінляндії і 2465 віз для цих же цілей.

Щороку Фінляндія приймає тисячі іноземців для роботи в сільському господарстві. Самі фіни не особливо цікавляться подібною роботою — їх не влаштовують фінансові умови. Так, в середньому сезонний працівник на зборі полуниці отримує 8,5 євро в годину. За проживання у фермера в деяких випадках доводиться платити до 10 євро на добу.

Як повідомляв портал "Коментарі", робітників з України влада Фінляндії планує перевозити чартерними авіарейсами. У даний момент таку можливість обговорюють у Міністерстві праці Фінляндії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини