Головна Новини Світ Європа Головний союзник Росії у ЄС зробив несподівану заяву про кінець партнерства з Кремлем
commentss НОВИНИ Всі новини

Головний союзник Росії у ЄС зробив несподівану заяву про кінець партнерства з Кремлем

Орбан заявив, що бачить альтернативу у французькому паливі

10 вересня 2023, 18:10 comments3002
Поділіться публікацією:

Угорський прем'єр Віктор Орбан зробив неочікувану заяву про те, що країна його збирається відмовитися від використання російського палива на АЗС "Пакш". Альтернативну сировину закуплять у Франції.  Про це Орбан повідомив на закритій зустрічі в рамках нового "великого" плану розвитку Угорщини, пише Telex.

Головний союзник Росії у ЄС зробив несподівану заяву про кінець партнерства з Кремлем

Віктор Орбан (фото з відкритих джерел)

За його словами, Угорщина хоче бути "сильною" та "багатою", мати певну повагу у світі. Відтак, щоб цього досягнути Орбан презентував 15 ключових кроків, що мають перетворити Угорщину на енергетично незалежну країну. 

"Потрібна енергетична самодостатність, складовою якої є те, що "Пакш" використовуватиме французьке паливо замість російського", — сказав Орбан.

Але Орбан так і не назвав конкретного постачальника, що замінить російське паливо. Він також згадав про демографічну ситуацію, індустріалізацію нації, серед інших пунктів розвитку Угорщини. 

Окрім цього, наголосив, що бізнес Угорщини має інвестувати кошти в міжнародні проекти, а потім вкладати ці гроші в їх країну.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у Києві жорстко відповіли Орбану на чергові пропозиції віддати РФ частину територій України. Україна не торгує своїми територіями, а Росія обов'язково покарає за заподіяне в Україні зло. Таку заяву  зробив речник МЗС України Олег Ніколенко, реагуючи на заяви прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, що Захід має укласти угоду з президентом РФ з безпеки України, яка не повинна включати ні повернення Криму, ні членства України в НАТО.

 Зазначимо, глава угорського уряду Віктор Орбан систематично озвучує тези, близькі до заяв російських пропагандистів. Так, пропонуючи Заходу погодитися сісти за стіл переговорів із Путіним, Орбан додав, що Україна не має шансів перемогти Росію у війні і тому може програти будь-якої миті.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини