Головна Новини Світ Європа Льодовик в Італії ховають під брезентом
commentss НОВИНИ Всі новини

Льодовик в Італії ховають під брезентом

За останні 27 років льодовик Презена зменшився на третину

22 червня 2020, 08:49 comments2068
Поділіться публікацією:

Льодовик Презена в Італії ховають під брезентом. Таким чином хочуть врятувати його від зникнення. Через глобальне  потепління і палюче сонце льодовик з 1993 року зменшився більш ніж на третину, пише The Guardian.

Льодовик в Італії ховають під брезентом

Льодовик Презена розташований на Півночі Італії. Тут облаштовані безліч гірськолижних курортів. Однак влітку для цих територій починається справжнє випробування на виживання. Під впливом палючого сонця льодовик починає танути з катастрофічною швидкістю.

Вперше ідея ховати льодовик на літо під білим брезентом виникла ще у 2008 році. Тоді вдалося накрити близько 30 тисяч квадратних метрів льодовика. Цього разу сховати від сонця хочуть близько 100 тисяч квадратних метрів. Зараз захисники природи працюють на висоті близько трьох кілометрів над рівнем моря.

"Льодовик постійно зменшується і ми хочемо охопити якомога більше території", — розповів Давид Паніца, керівник компанії, яка накриває льодовик.

Цей брезент не зовсім звичайний, каже Паніца. Він здатний відображати сонячне світло, а температура під ним зберігається на досить низькому рівні.

Льодовик в Італії ховають під брезентом - фото 2
Льодовик в Італії ховають під брезентом - фото 3

Під накриттям льодовик буде до осені. Коли ж стартує новий гірськолижний сезон — його знову знімуть. Щоб накрити Презену брезентом може знадобитися близько шести тижнів. Стільки ж необхідно, щоб його зняти.

"Коли ми знімаємо ці листи у вересні, ми бачимо, що свою функцію вони виконали, і пишаємося собою", — говорить керівник рятувальної операції Франко Дель Перо.

До речі, щоб листи не злетіли і не сповзли, їх зшивають один з одним, а потім ще місцями кладуть зверху мішки з піском.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що вчені знайшли причину екстремального танення льоду в Гренландії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини