Мер іспанського міста пропонує сім'ям з усього світу безкоштовні будинки і роботу: що про це відомо

Наразі для оренди доступно всього три будинки і два робочих місця

В іспанському містечку Грієгос, яке вимирає, пропонують родинам з усього світу роботу та безплатне житло. Про це повідомляє NY Post.

Маленьке містечко знаходиться на північному сході країни. Через різке скорочення кількості населення місцева влада придумала незвичний спосіб, як зберегти місто та повернути людей.

Стало відомо, що наданий час в місті є 3 вільні будинки, де мерія має намір безплатно поселити нових жителів. А ще - для приїжджих вже є два робочих місця в місцевому ресторані та готелі. За словами представників місцевої влади, на цьому вони не збираються зупинятися.

"Ми запропонуємо вам піти працювати на кухню в ресторані Paladar de Aragón. А ще ви можете піти керувати готелем-рестораном "Грієгос, який знаходиться на центральній площі. Якщо ж ви працюєте віддалено, то можете користуватися нашим коворкінгом", - йдеться в оголошенні міста.

Стало відомо, що за перші три місяці в нових жителів міста не братимуть грошей за оренду житла. А потім оренда житла буде становити 225 євро за місяць. Також у повідомленні йдеться, що перевагу матимуть родини з дітьми, щоб врятувати міську школу, де навчається 9 школярів. За кожну дитину сім'я отримає знижку на оренду житла 50 євро, відтак, якщо в родині є двоє дітей, оренда буду вартувати - 125 євро на місяць.

Відомо, що мерія міста вже отримала більше ніж 3000 заявок від охочих зі всього світу, і ця кількість претендентів тільки зростає. Взяти приклад з мерії Грієгоса можуть й інші іспанські містечка, де кількість жителів зменшується.

Нагадаємо, що сайт "Коментарі" повідомляв своїх читачів про те, що в Іспанії побудували найвищий будинок у Європі.