Орбан закликає не говорити про воєнні злочини Путіна

Угорський лідер Віктор Орбан вважає, що не слід говорити про воєнні злочини президента Росії Володимира Путіна та пояснює чому.

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що про воєнні злочини слід говорити після війни, адже так простіше сісти за стіл переговорів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Bild.

Лідер Угорщини вкотре відзначився неоднозначними заявами щодо війни в Україні. Під час інтерв’ю з німецьким виданням Bild Віктор Орбан закликав не говорити про воєнні злочини, зокрема і про ті, у яких підозрюється Путін, за що отримав ордер на арешт від Міжнародного кримінального суду в Гаазі.

"Про воєнні злочини можна говорити після війни. Якщо ви хочете перемир’я, а потім ведете переговори, ми повинні переконати тих, хто бере участь у конфлікті, сісти за стіл переговорів", - вважає Віктор Орбан.

Угорський політик стверджує, що "не дуже гарна ідея" запрошувати російського президента до столу переговорів, а потім говорити про його арешт.

"Говорити про це зараз абсолютно недоречно", - підсумовує Орбан.

Слід зазначити, що німецький журналіст запитав у Орбана, чи той вважає Путіна воєнним злочинцем, на що угорський політик коротко відповів: "Ні. Не для мене".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про лідера Угорщини Віктора Орбана, який вважає, що попри допомогу Заходу перемога України у війні проти Росії є "неможливою". Угорський політик заявив, що існує непорозуміння у ситуації щодо війни в Україні, тому Київ має якнайшвидше домовитись з Кремлем про мир, аби не руйнувати свою територію та вберегти життя українців.

Також "Коментарі" писали, що Угорщина грає на руку російській пропаганді та готує інформаційно-психологічну операцію проти України.