Головна Новини Світ Європа Президентка Грузії на тлі протестів дала обіцянку і закликала громадян зробити важливий вибір
commentss НОВИНИ Всі новини

Президентка Грузії на тлі протестів дала обіцянку і закликала громадян зробити важливий вибір

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі повідомила, що вона ветує законопроект про іноземних агентів, який так збурив суспільство. Втім, вона закликала громадян зробити вибір між Росією та Європою

2 травня 2024, 15:56
Поділіться публікацією:

Як повідомила в коментарі Sky News Саломе Зурабішвілі, приблизно через півтора місяці остаточно буде ухвалений законопроект про іноземних агентів, який так збурив суспільство і вивів людей на протести. При цьому вона повідомила, що накладе вето на цей законопроект.

Президентка Грузії на тлі протестів дала обіцянку і закликала громадян зробити важливий вибір

Саломе Зарубішвілі

Втім, як підкреслила Зурабішвілі, проблема набагато масштабніша, ніж законопроект про іноагентів. За її словами, до цього часу парламент країни ухвалив безліч законопроектів, які свідчать, що правляча партія намагається наблизити Грузію до Росії.

"Це те, чого населення Грузії, переважна більшість якого — 80%, уже 30 років каже, що не бажає",
- заявила президентка.

Зурабішвілі відзначила, що лідер "Грузинської мрії" Бідзін Іванішвілі оголосив, що давні партнери Грузії — Захід і Євросоюз, є її ворогами. Буцімто, саме вони намагаються зробити все для організації революції в Грузії. Як каже президентка, саме тому, громадянам на чергових виборах, які мають відбутися в жовтні, доведеться робити екзистенціальний вибір між Росією та Європою.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що спочатку Євросоюз, а потім і Сполучені Штати попередили Грузію про те, що вона ризикує своїми зв’язками із ЄС та НАТО через прийняття закону про іноагентів.

При цьому в Єврокомісії навіть запропонували відібрати у Грузії статус кандидата в члени ЄС. При цьому в Україні вважають, що таким чином Європа виконає мрію кремлівського диктатора Володимира Путіна, який мріє відірвати Грузію від Європи і цілковито встановити над нею російський контроль. В Україні вважають, що треба зробити все, аби цього не допустити.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини