Припинення вогню у Курській області: в Угорщині зробили нову заяву про операцію ЗСУ в РФ

Угорщина вважає, що операція ЗСУ у Курській області не пришвидшує мирне врегулювання війни в Україні.

Керівник апарату прем'єр-міністра Угорщини Гергей Гуяш прокоментував дії українських сил на території Курської області Росії, зазначивши, що угорська влада виступає за досягнення миру та припинення вогню. Як повідомляє видання Telex, Гуяш підкреслив, що Угорщина прагне до встановлення перемир'я, що контрастує з наступальними діями України.

"Україна вже не лише обороняється, але й починає наступ. Ми хочемо припинення вогню і миру", – зазначив Гуяш.

Крім того, угорський урядовець закликав як Росію, так і Україну пам'ятати про відповідальність за енергетичну безпеку Європи, маючи на увазі важливість транспортування російської нафти та газу через українську територію.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Угорщина погрожує Брюсселю. В Угорщині пригрозили, що можуть почати транспортувати мігрантів всередину ЄС, якщо Європейський Союз не анулює покарання для Будапешту через політику надання притулку для мігрантів.

Європейський суд оголосив рішення призначити Угорщині штраф у розмірі 200 млн євро, а також додатково щоденний штраф на 1 млн євро за невиконання умов щодо захисту шукачів притулку. Представник офісу Орбана Ґерґелі Гуляш заявив, що переговори Угорщини та Європейської комісії почнуться у вересні. За його словами, якщо переговори будуть не на користь Будапешту, то Угорщина почне роздавати мігрантам "квитки в один кінець до Брюсселя".

Це не перша суперечка між Угорщиною та Європейським Союзом. Країни ЄС критикую Угорщину, яка вирішила спростити механізм видачі віз для громадян Білорусі та Росії. Таким чином вони можуть безперешкодно подорожувати по ЄС через Угорщину обходячи санкції.