Головна Новини Світ Росія Російська церква звинуватила Константинопольського патріарха в забороні УПЦ МП
commentss НОВИНИ Всі новини

Російська церква звинуватила Константинопольського патріарха в забороні УПЦ МП

У РПЦ заявили, що Константинопольський патріарх Варфоломій посилив "церковний розкол в Україні".

22 серпня 2024, 14:42
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

У так званому Священному синоді Російської православної церкви, заявили, що Константинопольський патріарх Варфоломій несе відповідальність за заборону Української православної церкви Московського патріархату. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Російська церква звинуватила Константинопольського патріарха в забороні УПЦ МП

Константинопольський патріарх Варфоломій. Фото з відкритих джерел

Священний синод РПЦ опублікував заяву у якій висловив звинувачення у бік Константинопольського патріарха через нібито його причетність до заборони "московської церкви".

"З особливою гіркотою доводиться відзначати негативну роль патріарха Константинопольського Варфоломія та однодумних йому ієрархів. Своїми односторонніми, поспішними та неприємними духу священних канонів діями вони лише посилили церковний розкол в Україні, не зціливши його", — йдеться у заяві.

Нагадаємо, що 20 серпня Верховна Рада проголосувала за законопроєкт, який забороняє діяльність релігійних організацій країн, які проявляють агресію проти України. Закон набере чинності через місяць з моменту публікації, а громади, які матимуть зв’язок з російською церквою будуть мати кілька місяців, щоб його розірвати.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українського народного депутата покарали за те, що він голосував за заборону УПЦ МП. Його виключили з депутатської групи "Платформа за життя та мир", де він був єдиним, хто підтримав заборону "московської церкви". Крім того, стало відомо імена усіх народних депутатів, які голосували проти заборони УПЦ МП.

Також "Коментарі" писали про першу реакцію Росії на заборону Української православної церкви Московського патріархату.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини