"Путін - мій друг": у Латвії засудили кремлівську активістку

Олена Крейле регулярно у своїх вікнах вивішувала прапор РФ.

Латвійський суд виніс вирок прокремлівській активістці Олені Крейле за прославляння агресії РФ. Як повідомляє Delfi, її засудили до трьох років позбавлення волі. Жінка відома тим, що прославляла воєнні злочини РФ в Україні. У вікнах її будинку постійно можна було бачити російський прапор та інші символи підтримки Росії, а також напис "Путін - мій друг".

Крейле звинуватили у виправданні геноциду, злочинів проти людяності, миру та воєнних злочинів. Раніше вона вже отримувала умовне покарання у вигляді однорічного позбавлення волі за виправдання воєнних злочинів Росії, але прокуратура не погодилася з цим вироком і оскаржила його.

Справа була порушена через те, що активістка постійно з'являлася в публічних місцях та висловлювала підтримку російській агресії проти України, використовуючи відповідний одяг або аксесуари.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що кремлівські пропагандисти визнали, що атаки на мирних мешканців в Україні були не випадкові. Російські пропагандисти відкрито закликають до насильства проти мирного населення України, що підтверджує навмисний характер російських атак на цивільні об'єкти в Україні. Таку думку висловив журналіст Денис Казанський.

За його словами, ті, хто сумнівається у навмисності російських ударів по цивільних об'єктах в Україні, очевидно, не стежать за російським телебаченням. Наприклад, російський пропагандист і путініст Володимир Соловйов у своїй програмі на державному телебаченні РФ відверто закликав до насильства проти українців.

Такі заяви від російських медіа лише підтверджують навмисний характер атак на мирних жителів і цивільну інфраструктуру України.