Світ наближається до катастрофи. В Європі очікують посилення конфронтації з РФ

Війна в Україні суттєво підвищила ставки

Через війну в Україні світ наближається до справжньої катастрофи, яка може статися вже у найближчі 3-4 місяці, заявив президент Сербії Александр Вучич.

"Я говорю не про третю світову війну, але про серйозну конфронтацію. Я вважаю, що ми недалеко від неї. Не довше 3-4-х місяців. І є ризик, що це станеться раніше. Ми бачимо темний кінець усього, що станеться в Україні, якщо великі держави нічого не зроблять. Я абсолютно впевнений, що через короткий проміжок часу на нас чекає справжня катастрофа", - сказав Александр Вучич.

Сербський президент вважає, Захід не може дозволити собі, щоби програла Україна, оскільки для США і НАТО це буде означати погіршення геополітичної ситуації. Водночас, за його словами, якщо війну програє Путін, то "він втратить усе".

"Ніхто не може дозволити собі поразку. Тому я публічно заявив і не приховую, що ми наближаємося до справжньої катастрофи", - заявив він.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на третьому році війни стало очевидно, що в Заходу немає чіткої стратегії завершення війни в Україні, вважає політолог Володимир Фесенко. Політолог відзначив, що станом на зараз є прагнення вирівняти ситуацію на фронті за рахунок європейської та американської допомоги, але залишається відкритим питання, як виходити на мирні перемовини без хоча б часткової перемоги та суттєвих успіхів України.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що під час написання творів в межах проведення підсумкових екзаменів у школах на тимчасово окупованих територіях Донеччини діти зауважили певну тенденцію. Якщо у роботі згадується ім’я Володимира Путіна, то оцінка буде обов’язково вищою. На тимчасово окупованих територіях України є великий кадровий дефіцит вчителів, оскільки більшість українських педагогів відмовилися співпрацювати з окупаційною владою.