Головна Новини Світ США Чи має Захід стратегію закінчення війни в Україні: відповідь аналітика
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи має Захід стратегію закінчення війни в Україні: відповідь аналітика

Захід має лише елементи тактики щодо війни в Україні

15 червня 2024, 23:36
Поділіться публікацією:

На третьому році війни стало очевидно, що в Заходу немає чіткої стратегії завершення війни в Україні, вважає політолог Володимир Фесенко.

Чи має Захід стратегію закінчення війни в Україні: відповідь аналітика

Захід залишається ключовим союзником України. Фото з відкритих джерел

"Наші союзники випрацювали елементи тактики та реагування на ту чи іншу ситуацію на фронті. Можна виокремити дві доволі чіткі настанови, якими керується Захід. Їх нещодавно озвучував Джо Байден. Перша – не дозволити Україні програти, але допомагати так, щоби уникнути прямого зіткнення з Росією. Друга – не допустити застосування Росією ядерної зброї. Але що стосується стратегії досягнення стійкого миру, то вона відсутня. Щонайменше, у публічному просторі про наявність такої стратегії ми нічого не чуємо", — заявив Володимир Фесенко.

Політолог відзначив, що станом на зараз є прагнення вирівняти ситуацію на фронті за рахунок європейської та американської допомоги, але залишається відкритим питання, як виходити на мирні перемовини без хоча б часткової перемоги та суттєвих успіхів України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що 57% громадян Росії допускають можливість початку нової світової війни. Як показало опитування дослідницької групи Russian Field, головним противником РФ в потенційному глобальному конфлікті 71% росіян назвав США. До списку противників також потрапили Велика Британія (40%), Франція (39%), Німеччина, Польща та країни Балтії. Україну як противника бачать лише 12% росіян. Основними союзниками Росії у світовій війні опитані назвали Китай (58%), Білорусь (48%), Іран (21%) та КНДР (20%).

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що посилення мобілізації та проблеми з енергопостачанням створюють все більше напруження в українському суспільстві, яке влада не може далі ігнорувати, переконаний політолог Ігор Рейтерович. За його словами, негативне ставлення до мобілізації можна виправити шляхом зміни механізмів її проведення. Говорячи про проблеми в енергетичному секторі, політолог заявив, що чинний уряд повинен піти у відставку, позаяк повністю бездіє. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини