У Франції визначилися, чи будуть визнавати російські "вибори Путіна"

У Франції також засудили голосування на окупованих територіях України

Вибори президента РФ, які закінчилися вчора, не визнає Франція. Країна засудила числені порушення міжнародного права та принципів чесного виборчого процесу. Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ Франції.

"Виборчий процес у Росії проходив на тлі посилення тиску на громадянське суспільство та будь-які форми опозиції режиму, дедалі більшого обмеження свободи слова та заборони діяльності незалежних ЗМІ", – йдеться у повідомленні.

Також у повідомленні дипломатичного відомства Франції йдеться, що незадовго до цих виборів помер опозиціонер Олексій Навальний, якого не допустили до участі у виборах.

"Міжнародні стандарти щодо рівного доступу кандидатів до ЗМІ під час кампанії не дотримані. Знову умови для вільних, плюралістичних і демократичних виборів не були виконані", – заявили в МЗС.

У Міністерві закордонних справ зазначили, що Росія не допустила на вибори незалежних спостерігачів від ОБСЄ. А серйозним порушенням міжнародного права також стало проведення російських виборів на окупованих територіях України, Грузії та Молдови.

"Франція не визнає і ніколи не визнає проведення цих так званих "виборів" та їх результати", – йдеться у заяві.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у Кремлі відреагували на звинувачення у тому, що вибори в РФ нелегітимні. Дмитра Пєскова обурили заклики не визнавати президентські вибори в Росії та перемогу в них Володимира Путіна. За його словами, тоді треба говорити про нелегітимність тих 87% голосів росіян, які віддали за кандидатуру Путіна.

При цьому відомо, що вдова опозиціонера Олексія Навального Юлія закликала країни Заходу не визнавати легітимність президентських виборів у Росії. У цьому контексті Пєсков заявив, що є багато людей, які "зовсім відірвали від батьківщини". Він додав, що сама Юлія Навальна втрачає своє коріння та зв'язок з батьківщиною, а також перестає відчувати пульс рідної країни.