У ПАРЄ придумали, як мотивувати українців після війни повертатися додому

У ПАРЄ пропонують виплачувати гроші українцям, які повернуться додому після війни

Комітет з міграції Парламентської асамблеї Ради Європи підтримав пропозицію щодо виплати грошової допомоги українцям, які після закінчення війни повертатимуться додому. Як передає портал "Коментарі", про це у себе в Telegram повідомив нардеп, голова Комітету з міграції, біженців та переміщених осіб Олексій Гончаренко.

Нардеп пояснив, що після закінчення бойових дій українці, які повертатимуться до України, зможуть отримати фінансову допомогу від країн Європейського Союзу.

Норму про виплату коштів українцям додали у велику доповідь щодо України, яку готує комітет ПАРЄ з міграції.

Варто зазначити, що тисячі українців поїхали до країн Європейського Союзу з початку повномасштабної війни. Найбільше біженців перебувають у Польщі, Німеччині та Чехії. При цьому оскільки бойові дії продовжуються. Багато наших співвітчизників продовжують залишати межі України, рятуючись від війни у країнах ЄС.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Міністерство внутрішніх справ Німеччини прагне створення загальноєвропейської системи розподілу нових біженців з України. Про це в інтерв'ю Welt заявив речник глави відомства.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Німеччині виселяють із квартир 1700 українських біженців. Звільнити житло в одному з районів землі Саксонія, хто втік від війни, зобов'язали до липня. Квартири мають передати шукачам притулку з інших країн. Про це пише "Bild".