У Польщі затримали українця на викраденому авто: що відомо про погоню

Українцю загрожує до 10 років позбавлення волі

Українець рухався на викраденому фургоні марки Mercedes із Німеччини по трасі на території Польщі. Відомо, що подія трапилася 31 серпня 2021 року. Про це повідомляють у прес-службі поліції Польщі у Здунській-Волі.

За ним поїхали поліціянти Польщі, адже чоловік не зреагував на вимогу правоохоронців зупинитися і продовжував їхати на швидкості по дорозі. Поліціянти навіть здійснили попереджувальні постріли у безпечному напрямку зі своєї службової зброї. Після того, як українець побачив, що його переслідують декілька екіпажів поліції, 40-річний чоловік в якийсь час зупинив фургон та намагався втікати пішки. Завдяки скоординованим діям офіцерів поліції в Серадзе та Здунській-Волі українця затримали.

Наразі чоловік перебуває під вартою, суд обрав йому запобіжний захід у вигляд тримання в ізоляторі протягом трьох місяців. Таким чином суддя ухвалив клопотання районної прокуратури у Здунській-Волі.

Українцю інкримінують крадіжку та злом автомобіля вартістю 60 000 злотих. Чоловіка також звинувачують у тому, що він не зупинився на вимогу поліції. Якщо вину чоловіка доведуть у суді, то відповідно до європейського кримінального права йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

Як повідомляв портал "Коментарі", у Польщі українці протестують проти поліцейського свавілля. Учасники акції зібралися біля провінційного штабу поліції Нижньої Сілезії з плакатами та листівками. Гасла протестувальників: "У тебе кров на руках", "Зупинимо вбивства поліції", "Я не хочу боятися поліцейського". Українці вигукували "ганьба" та "бандити". Причина протестів — три останні смерті молодих чоловіків після їх затримання поліцією. Українці наголосили, що поліцейські зловживають службовим становищем, лупцюють і катують затриманих. Протестувальники згадали про трьох загиблих — Лукаша, Бартека та Дмитра. Справи про їх смерті досі розслідуються.