Головна Новини Світ Європа У Польщі українці протестують проти поліцейського свавілля
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі українці протестують проти поліцейського свавілля

У польській поліції слід провести радикальні зміни системи та впроваджувати просоціальну політику

6 вересня 2021, 13:20
Поділіться публікацією:

Українські заробітчани 4 вересня вийшли на акцію протесту проти свавілля поліції та катувань затриманих українців, які потім померли. Про це пише видання Gazeta.pl.

У Польщі українці протестують проти поліцейського свавілля

У Польщі українці протестують проти жорстокості поліції, фото Tomasz Pietrzyk/Agencja Gazeta

Учасники акції зібралися біля провінційного штабу поліції Нижньої Сілезії з плакатами та листівками. Гасла протестувальників: "У тебе кров на руках", "Зупинимо вбивства поліції", "Я не хочу боятися поліцейського". Українці вигукували "ганьба" та "бандити".

Причина протестів — три останні смерті молодих чоловіків після їх затримання поліцією. Протестувальники згадали про трьох загиблих — Лукаша, Бартека та Дмитра. Справи про їх смерті досі розслідуються.

Українці наголосили, що поліцейські зловживають службовим становищем, лупцюють і катують затриманих. На думку учасників акції, поліціянти некваліфіковані, не знають правил і методів безпечного поводження із людьми й це вже поліцейський терор. Адже керівництво поліції приховує злочини підлеглих і ніяк їх не карає за нелюдське ставлення до громадян, що порушує їх права.

У польській поліції слід провести радикальні зміни системи та впроваджувати просоціальну політику, переконані протестувальники.

На початку серпня помер 34-річний Бартек із Любіна після затримання поліцією. До сина матір викликала поліцію, повідомивши, що він  кидав каміння у вікна. 29-річний Лукаш помер після того, як його побили кийками поліціянти, що мали врятувати від самогубства.

У липні 25-річний громадянин України Дмитро Никифоренко помер у витверезнику після того, як того там зв'язали та притискали колінами до підлоги. Хлопець тоді повертався з вечірки автобусом й був нетверезий.

У 2016 році у Вроцлаві також був інший резонансний випадок. 25-річний Ігор Стаховяк помер у відділенні поліції Вроцлав-Старе місто. Чоловіка затримали вранці, коли він повертався з вечірки. Він мав бути схожим на 22-річного чоловіка, якого розшукували за торгівлю наркотиками.

Як повідомляв портал "Коментарі", попередня кваліфікація справи про смерть Дмитра — ненавмисне доведення до смерті особи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ККК

6 вересня 2021, 19:35

Рагули это не люди это смесь венгров, румынов, цыган, поляков и собак! То есть даже не люди!

ККК

6 вересня 2021, 19:33

Да этих рагулей палками нужно на место загонять! И пока твари не научатся работать по жестам к людям их не выпускать! Бастовать ублюдки вздумали?! А за Волынскую резню рассчитаться не хотят??!!!


Новини