У Роттердамі хвости китів врятували поїзд від катастрофи

Скульптура «Хвости китів» встановлена під Роттердамом в 2002 році

Курйозна аварія поїзного складу сталася в ніч на 2 листопада. Відомо, що поїзд складу метро в прилеглому від Роттердама місті - Спейкенісс - застряг на висоті в 10 метрів над землею. У якийсь момент машиніст не впорався з керуванням залізничного транспортного засобу, потяг зійшов з рейок і вилетів за захисний парапет. Врятували від падіння поїзд "Хвости китів", скульптура, встановлена 18 років тому.

Повідомляється, що в цій аварії пощастило обійтися без жертв тільки тому, що поїзд слідував рано вранці до відкриття метрополітену. Машиніст теж не постраждав. Відео потягу, що ширяє над землею, складу можна побачити тут.

Тепер рятувальники й технічний персонал метрополітену проводять операцію з безпечного вилучення поїзда з пастки та повернення його на лінію роботи.

Нагадаємо, в США відбулося масштабна аварія потягу з нафтопродуктами. Відомо, що поїзд зійшов з рейок в штаті Техас. Склад нараховував 25 вагонів, що містять продукти нафтопереробки.

В результаті аварії округ Оранж знеструмлений. За інформацією місцевих ЗМІ, правоохоронці оточили територію краху, створивши заборонену зону протяжністю в одну милю. Через небезпеку загоряння пролитих нафтопродуктів організована евакуація місцевого населення в кількості приблизно 600 осіб.