В Угорщині відреагували на пропозицію Зеленського

Керівник офісу прем’єр-міністра Угорщини Гергей Гуйяш відреагував на пропозицію Володимира Зеленського, яку президент України зробив у лютому.

Президент України Володимир Зеленський у лютому закликав прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана приїхати до Києва. В столиці України Зеленський запропонував обговорити з лідером Угорщини проблемні теми, які виникла між країнами. Керівник офісу прем’єр-міністра Угорщини Гергей Гуйяш відповів на такий запит з боку України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Blikk.

Представник прем’єр-міністра Угорщини Гергей Гуйяш заявив, що візит Віктора Орбана буде можливий після розв'язання суперечливих питань між країнами, зокрема і вивчення угорської мови на Закарпатті.

"Існує низка питань з Києвом, які небезпідставно загострили відносини між двома країнами в останні роки", - сказав Гуйяш та додав, "якщо якісь з них можна вирішити, то візит мав би сенс".

На думку керівника офісу прем’єр-міністра Угорщини візит має вирішити нагальні проблемні моменти, а не містити в собі "демонстративний характер". Гуйяш натякнув, що в Україні досі не виконали вимогу навчати дітей угорською.

"Ми підтримуємо Україну фінансово, але у вересні навчання в школах розпочнеться із суворими обмеженнями на використання мови", – зазначив Гергей Гуйяш та зазначив, що Україна нібито нехтує правами людини на вільне використання мови.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв скільки українців хочуть вивчати російську мову в школах та як змінились показники в останні роки.

Також "Коментарі" писав про ініціативу Віктора Орбана створити новий військовий союз на базі Європи. На думку угорського прем'єра такий альянс був би схожий на НАТО, проте без США.