Головна Новини Світ Європа Орбан запропонував створити новий військовий союз
commentss НОВИНИ Всі новини

Орбан запропонував створити новий військовий союз

Лідер Угорщини Віктор Орбан пропонує створити новий військовий альянс у Європі.

3 березня 2023, 11:42 comments5453
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан 2 березня закликав Євросоюз створити новий безпековий альянс у Європі. На думку угорського політика військовий союз повинен бути схожий на НАТО, але без участі Сполучених Штатів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на швейцарське видання Die Weltwoche.

Орбан запропонував створити новий військовий союз

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Фото з відкритих джерел

Один з противників військової допомоги для України та критик європейських санкцій проти Російської Федерації Віктор Орбан запропонував створити новий військовий союз у Європі. На думку угорського прем’єра, це рішення дозволило б країнам Європи захищати свої території самостійно.

"Європейське НАТО було б рішенням. Я вже пропонував це в 2012 році", — говорить прем'єр-міністр Угорщини.

Орбан також вважає, що Кремль в найближчі 2-3 роки може зазнати труднощів. Однак, Орбан додав, що не варто недооцінювати Росію, адже їх країна вміє адаптуватись та вчитись.

Нагадаймо, що Віктор Орбан обережно висловлюється про вступ України до НАТО. Угорський лідер заявив, що військовий альянс повинен подумати десять тисяч разів, ніж прийняти рішення про входження України до НАТО. Орбан побоюється, що розширення на схід може втягнути Угорщину у війну.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що угорська опозиція натякнула, що прем'єр їх країни Віктор Орбан може бути агентом Російської Федерації.

Також "Коментарі" писали про європейську країну, яка шкодить не тільки Україні. Угорщина дала сигнал про затримку для Фінляндії та Швеції. Уряд відсуває голосування про свою згоду на вступ скандинавських країн до НАТО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини