Вучич та Орбан отримали погрози вбивства після нападу на Роберта Фіцо

Після замаху на прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо погрози вбивства отримали ще кілька європейських лідерів.

Президент Сербії Александар Вучич та прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан отримали погрози після нападу на словацького прем'єра Роберта Фіцо, у якого кілька разів стріляли на вулиці під час політичного заходу. Сербська влада відреагувала та засудила погрози щодо президента Вучича.

Александар Вучич в соціальній мережі X висловив слова підтримки після нападу на Роберта Фіцо. Вучич заявив, що його "глибоко шокував" інцидент з нападом на "друга Сербії" прем’єр-міністра Словаччини.

Під цим дописом з’явились коментарі з погрозами Вучичу, зокрема зі словами "це була підготовка спроби вбити тебе". Тоді як інші погрози стосувались не лише Вучича, а й інших політичних лідерів.

"Остерігайтесь, ви, Додік (президент Республіки Сербської в Боснії і Герцеговині) і Орбан (прем’єр-міністр Угорщини)", - написав один з інтернет-користувачів тоді як інший додав, що"невдовзі ми будемо читати подібні новини про вас".

Міністр фінансів Сербії та один із найближчих соратників президента Вучича, назвав погрози "ганебними та жахливими", особливо в той час, коли "президент бореться за мир, стабільність та краще життя для громадян". Також на погрози президенту Сербії відреагувала спікерка парламенту Ана Брнабіч.

"Такі погрози, а їх було багато в останні роки, є особливо одіозними в той час, коли він докладає надлюдських зусиль, щоб врятувати нашу Сербію та нашу націю від усього тиску, який на нас чиниться. Я вважаю, що це не випадковість, що саме в цей момент їх надсилають у такий відкритий і жахливий спосіб", – заявила Брнабіч.

Подібну заяву також озвучив прем’єр-міністр Сербії Мілош Вучевіч, який зазначив, що очікує негайної реакції компетентних державних органів.

"Такі жахливі погрози є вже добре відомою схемою, за допомогою якої у надзвичайно важливі та доленосні для Сербії моменти вони намагаються зламати президента Вучича, а він бореться та докладає надлюдських зусиль, щоб не дати ООН ухвалити резолюцію щодо Сребрениці та врятувати сербів від ярлика геноциду", - сказав Вучевіч.

Генасамблея ООН в кінці травня має проголосувати за резолюції ООН щодо Сребрениці. У документі, зокрема, передбачено оголосити 11 липня Міжнародним днем пам’яті жертв геноциду.

Зазначимо, що у липні 1995 року поблизу Сребрениці стався один з наймасштабніших воєнних злочинів у сучасній європейській історії, коли боснійські серби вбили понад 8000 боснійських чоловіків мусульман віком 12-77 років.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що нападник, який стріляв у Роберта Фіцо має "російський слід" у біографії.

Також "Коментарі" писали, що росіяни масово тікають в Сербію, яку вони перетворюють на свою "маленьку Москву" в Європі.