Чи припинить Франція підтримку України: Макрон зробив заяву про вибори, що наближаються

Перший тур позачергових парламентських виборів відбудеться вже цієї неділі

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що його країна має намір допомагати Україні у довгостроковій перспективі беззастережно. Заява французького лідера прозвучала на тлі занепокоєння Києва тим, що до влади можуть дійти ультраправі політики, і тоді зовнішньополітичний курс Парижа може кардинально змінитись. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Le Monde".

Еммануель Макрон каже, що його слово зобов'язує Париж приймати рішення щодо України, навіть якщо він працюватиме з "менш відвертим" у підтримці Києва прем'єр-міністром.

"Наша підтримка України залишається і залишатиметься незмінною, і ми продовжимо мобілізацію [зусиль], щоб відповісти на невідкладні потреби України та передати послання про нашу беззастережну рішучість підтримувати українців у довгостроковій перспективі", - сказав французький президент під час зустрічі з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенберг.

Французький лідер зазначив, що Румунія, Польща та країни Балтії також повністю виконують свої обов'язки та продовжать це робити. Тим часом НАТО має надіслати Вашингтону "сильний сигнал про прогрес України у процесі євроатлантичної інтеграції та у напрямку Альянсу, де вона займає своє законне місце", а також про її внесок у євроатлантичну безпеку, додав Макрон.

Зазначимо, раніше президент Франції закликав громадян країни зробити правильний вибір на майбутніх парламентських виборах та закликав їх голосувати. Про це йдеться у його листі французам, написаному за тиждень до першого туру парламентських виборів.

Французький лідер підкреслив, що рішення розпустити парламент він ухвалив "відповідально, з великою серйозністю" і після кількох тижнів роздумів.

Макрон стверджує – розпуск був "єдиним можливим вибором як для того, щоб взяти до уваги ваш голос на виборах до Європарламенту, так і для того, щоб відповісти на існуюче безладдя і на майбутнє ще більше безладдя".