Дві церкви в США оголосили себе стрип-клубами, щоб працювати при карантині

Дві церкви в Каліфорнії знайшли несподіваний спосіб обійти карантин

Обмеження на діяльність, пов'язані з епідемією коронавируса громадяни прагнуть обходити. Так, керівники релігійних громад в американському штаті Каліфорнія зважилися на незвичайний крок. Оскільки, згідно з правилами карантину, церквам працювати заборонено, то для своїх парафіян пастирі оголосили свої заклади стриптиз-клубами, діяльність яких, на відміну від церков, дозволена.
Завдяки цим положенням Awaken Church в Сан-Дієго і Godspeak Calvary Chapel в Таузенд-Оуксі оголосили себе стриптиз-клубами, щоб обійти правила.
Пастор Юрген Маттезіус з Awaken написав в Instagram: "Стрип-клуби (чи не церкви) звільнені від обмежень. Наш губернатор вважає їх необхідними. Тому вирішили, що ми зараз - сімейний дружній стрип-клуб. На відео, завантаженому в мережі, можна побачити, як двоє членів церкви на сцені знімають куртки і краватки під оплески публіки".
Пастор іншої церкви, Роб Маккой підтримав свого колегу, виступивши з критикою карантинних обмежень, в наслідок яких люди не можуть провести навіть похоронні обряди.
Така реакція стала відповіддю на заяву екс-губернатора Арканзасу, який публічно дозволив жарт про те, що церквам дозволять працювати, якщо вони стануть стриптиз-клубами.
Ситуація вже потрапила в поле зору Верховного суду і від нього очікують рішення - або церквам дозволять роботу, або вони дійсно змінять вивіски на стрип-клуби.
Нагадаємо, нещодавно Туреччина також послабила карантинні заходи, пославшись на нові дані про коронавіруси. Міністерство охорони здоров'я країни скоротило період карантину при контакті з зараженим з 14 днів до 10 днів і додало можливість повного припинення ізоляції в кінці 7-го дня за результатами тесту ПЛР.
Раніше "Коментарі" повідомляли, що в четвер, 10 грудня, Великобританія заявила про введення санкцій відносно 11 осіб, включаючи колишнього президента Гамбії Яхью Джамме, через порушення прав людини. Сьогодні також стало відомо, що британська вакцина AstraZeneca об'єдналася з російською Супутник V, почавши спільні дослідження для боротьби з коронавірусом. Відзначено, що тести будуть проводитися на людях від 18 років. Спільні випробування були запропоновані Росією ще в кінці листопада.