Головна Новини Світ Франція Колишній прем'єр Франції потрапив за ґрати через фейкове працевлаштування дружини
commentss НОВИНИ Всі новини

Колишній прем'єр Франції потрапив за ґрати через фейкове працевлаштування дружини

Екс-прем'єр-міністр Франції Франсуа Фійон отримав тюремний термін за те, що його дружина фіктивно значилася його помічницею на держслужбі

29 червня 2020, 23:41 comments1034
Поділіться публікацією:

Екс-прем'єр-міністр і колишній кандидат в президенти Франції Франсуа Фійон і його дружина підлягають тюремному ув'язненню, всьому виною  підроблене працевлаштування подружжя держслужбовця. Про це повідомляє ВВС.

Колишній прем'єр Франції потрапив за ґрати через фейкове працевлаштування дружини

Повідомляється, що політик був визнаний винним у розтраті держкоштів. Так, він виплатив своїй дружині Пенелопі Фійон 831 тис. євро за роботу в якості помічниці, яку вона займала в 1998-2013 роках фіктивно. Фійона засудили до п'яти років в'язниці, три з яких умовно. Дружина отримала умовний термін (три роки), оскільки суд визнав її співучасницею приховування та розкрадання держкоштів. Крім того, подружжю доведеться сплатити штраф у 375 тис. євро, а ще понад 1 млн євро — повернути в Національну асамблею, де і працювала жінка. Також колишній чиновник протягом 10 років не зможе обіймати державні посади, згідно з рішенням суду. Зазначимо, що адвокати фігурантів збираються подати апеляцію.

Додамо, що 66-річний француз став найдорослішим політичним діячем, який отримав покарання у вигляді позбавлення волі з 1958 року.

Раніше "Коментарі" писали, що культова рок-група The Rolling Stones готова подати до суду на Трампа.Учасники групи The Rolling Stones обурені тим, що президент США Дональд Трамп без дозволу використав їх пісню "You can't Always Get What You Want" у своїй передвиборчій кампанії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини