Макрон назвав заяву Сирського "прикрою і неузгодженою": що засмутило президента Франції

Французький президент не зовсім зрадів заяві Сирського про військових інструкторів в Україні

Президент Франції Еммануель Макрон назвав "прикрою та неузгодженою" заяву головнокомандувача Збройних Сил України Олександра Сирського про те, що він уже підписав документи, що дозволяють французьким інструкторам працювати в українських центрах військової підготовки. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "DW".

Еммануель Макрона засмучено заявив, "оскільки Україна вже виправила сказане Сирським, потреби й надалі коментувати цю заяву немає". Журналісти не наводять пряму цитату французького лідера, але зазначають, що він назвав заяву головкому ВСУ "прикрою і неузгодженою".

Нагадаємо, 27 травня Олександр Сирський заявив, що вже підписав документи, які дозволять першим інструкторам із Франції "невдовзі відвідати наші навчальні центри та ознайомитися з їхньою інфраструктурою та персоналом". Згодом Міноборони Франції повідомило, що відправлення інструкторів для навчання ЗСУ в Україні є одним із треків, яким ведеться робота з українцями.

Українське оборонне відомство того ж вечора опублікувало роз'яснення: зараз досі тривають дискусії з Францією та іншими країнами щодо відправлення інструкторів.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у мережі викликала активне обговорення новина про те, що Франція відправить своїх інструкторів до України для підготовки українських військовослужбовців. Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський уже підписав відповідні дозвільні документи. Про це він повідомив у Facebook. Чи можна сказати, що питання про можливе введення військ НАТО в Україну зрушило з мертвого місця? Як це вплине на перебіг війни? Чому це важливо? Видання "Коментарі" розбиралося у цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Україна має право: Макрон зробив жорстку заяву у бік РФ.