Міністра Франції допитали у справі про зґвалтування

Поки міністр був на допиті тільки в якості свідка

Французький міністр внутрішніх справ Жеральд Дарманін був знову допитаний у справі про зґвалтування Софі Паттерсон-Спатц, яке два роки тому суд відхилив. Цього літа справу знову було відновлено. Про це інформує сайт France24.


Адвокати Дарманіна повідомили, що він був допитаний двома слідчими. Під час допиту він перебував у статусі допоміжного свідка. Однак це більше означає те, що міністр всього за крок від пред"явлень йому звинувачень у зґвалтуванні Софі Паттерсон-Спатц. Хоча сам він усе заперечує. Каже лише про те, що все було з обопільної згоди.


У 2018 році дівчина звинуватила Жеральда Дарманіна в сексуальних домаганнях і в зґвалтуванні. За її словами, в листопаді 2009 року після спільної вечері в клубі вона вирушила з міністром у номер готелю. Софі збиралася попросити знайомого переглянути вирок, винесений їй у 2004 році за шантаж колишнього хлопця. На той час він очолював юридичний відділ, і дівчина розраховувала на його допомогу. Але усе закінчилось не так, як вона уявляла. Варто зазначити, що влада у той момент підтримали Дарманіна.


Дана справа була кілька разів відхилено і в червні поточного року було відновлено. Судді апеляційної інстанції в Парижі призначили нове розслідування після того, як Софі звернулася до вищого суду Франції. Якщо будуть представлені серйозні докази, його статус зміниться з допоміжного свідка на обвинуваченого.


Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв про те, що за звинуваченням у зґвалтуванні заарештовано відомого модельєра, а також про те, що в Японії засудили до смертної кари "вбивцю з Twitter".