У ЄС допустили розміщення сил в Україні: хто підтримав ідею

Глава Міноборони Франції заявив, що План перемоги Зеленського – це початок політичної відповідальності, яку Захід має взяти на себе, допомагаючи Україні у довгостроковій перспективі

Європа продовжує обговорювати план перемоги президента Володимира Зеленського. Зокрема, Париж наголосив на важливості розгляду питання розміщення сил неядерного стримування на території України. Як повідомляє портал "Коментарі", відповідну заяву зробив міністр оборони Франції Себастьян Лекорню, повідомляє "TF1".

"Настав час зайнятися питанням звичайного стримування, яке допоможе завадити новій російській агресії", - зазначив Лекорню.

Глава Міноборони Франції вважає, що цей крок є частиною "політичного шляху", який вимагатиме тривалої підтримки України.

"План перемоги Зеленського - це початок політичної відповідальності, яку ми маємо взяти на себе, допомагаючи Україні у довгостроковій перспективі", - зазначив Лекорню.

Він наголосив на важливості забезпечення стримування як засобу протидії можливим майбутнім загрозам з боку Росії.

Лікарню також позитивно оцінив деякі пункти плану президента України, назвавши їх "цікавими".

"Це питання заслуговує на детальне вивчення", - додав він, наголошуючи, що з боку Києва останнім часом спостерігається "розворот до військово-політичної риторики".

На думку міністра, Україна демонструє готовність до політичних дій, хоча "колись вона знову говоритиме з Росією".

Одним із ключових моментів плану Зеленського є повернення всіх територій, захоплених Росією.

"Складність моменту полягає в необхідності ухвалити новий баланс сил", - підсумував Лекорню.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Франція озвучила офіційну позицію: чи Париж підтримає план перемоги України.