У Франції жінка обкрадала труни померлих

Місцева мешканка проживала неподалік похоронного бюро й ходила туди "на роботу"

У Франції викрили злодійку, що обкрадала труни мертвих під час прощальних церемоній. Про це повідомляє видання BBC News.

Відомо, що на сполох забили родичі померлої француженки, які помітили зникнення ювелірних виробів із труни у похоронному бюро 24 серпня. Подія трапилася в містечку Льєвен на півночі Франції.

У похоронному бюро, де знайомі, колеги та рідні прощалися із померлою, вони помітили одну жінку похилого віку. Француженка пояснила, що знала померлу за життя, що вона начебто її подруга й бажає віддати останню шану померлій. Жінка була в скорботі та говорила переконливо.

Малознайому жінку залишили наодинці з труною. Однак невдовзі родичі померлої помітили, що з труни зникли намисто, сережки та перстень родички. Сім'я викликала поліціянтів на місце події.

За матеріалами слідства, підозрювана — жителька Льєвена, що має будинок неподалік місцевого похоронного бюро. Жінку затримали. Під час обшуків у будинку француженки виявили зниклі ювелірні вироби померлої.

Поліція продовжила розслідування та з'ясувала, що жінка може бути причетна до ще кількох крадіжок із трун. Адже того дня з відкритої труни померлого чоловіка невідомі в тому ж бюро викрали гаманець.

Також у будинку підозрюваної знайшли некрологи та коди доступу членів родин померлих протягом останнього часу осіб до окремих кімнат, де залишали труни з тілами. Слідство ще триває. Судове засідання у справі заплановано на початок 2022 року.

Як повідомляв портал "Коментарі", до суду на колишнього президента США Дональда Трампа подали цивільний позов поліцейські, що охороняли Капітолій під час подій 6 січня 2021 року. У судовому позові вказано, що Трамп змовився з ультраправими екстремістами, які вчинили штурм Капітолію. Це остання справа у низці цивільних позовів проти Трампа.