Головна Новини Світ США Чому поліціянти подали до суду на Дональда Трампа
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому поліціянти подали до суду на Дональда Трампа

Це остання справа у низці цивільних позовів на Трампа

27 серпня 2021, 12:40
Поділіться публікацією:

Чому поліціянти подали до суду на Дональда Трампа

Поліціянти США подали до суду на Дональда Трампа, фото USA today

До суду на колишнього президента США Дональда Трампа подали цивільний позов поліцейські, що охороняли Капітолій під час подій 6 січня 2021 року. У судовому позові вказано, що Трамп змовився з ультраправими екстремістами, які вчинили штурм Капітолію.. Це остання справа у низці цивільних позовів на Трампа. Про це повідомляє Reuters.

Нагадаємо, що в результаті штурму загинуло п'ятеро осіб, з яких один офіцер поліції. Пізніше четверо офіцерів, які брали участь у захисті Капітолію, вчинили самогубство. Більше ста поліціянтів отримали поранення в результаті штурму, до них протестувальники застосовували сльозогінний газ, вогнегасники та перцеві балончики.

У позові, поданому до федерального суду Вашингтона, округ Колумбія, офіцери стверджували, що напад став кульмінацією багатомісячної риторики пана Трампа, який, за їхніми словами, знав про потенціал насильства і активно заохочував його в надії припинити сертифікацію президента США Джо Байдена.

Останній позов має обвинувачення Трампа в змові з екстремістськими угрупованнями "Горді хлопці" та "Клятви" й ультраправими політичними діячами. В тексті йдеться, що експрезидент заохочував повідомлення про фальсифікацію результатів виборів й провокував виборців, що йому симпатизували.

Відомо, що федеральна прокуратура порушила три кримінальні справи про змову проти груп "Гордих хлопців", "Прихильників присяги" та "Трьох відсотків".

За словами одного з позивачів офіцера Джейсона Дероша, 18-річного ветерана Капітолійської поліції та ветерана військово-морських сил, він був шокований 6 січня жорстокістю та жорстокістю проти нього та його колег-офіцерів. Офіцер розповів про свою зміну 6 січня. Протягом зміни, яка тривала до 23:30, на нього нападали з перцевим балончиком та вогнегасниками. Його око було опухлим, рука отримала травму, і він отримав емоційні травми, йдеться в позові.

"Ці офіцери ризикували своїм життям і були жорстоко атаковані, захищаючи право кожного громадянина на уряд, який вони обирають. Якби вони не зробили того, що зробили того дня — якби не мали сміливості встати — я не знаю, що ми сьогодні жили б в умовах демократії", — сказав Едвард Каспар, старший юрисконсульт Комітету юристів з питань цивільних прав, що представляє поліцейських.

У судовому процесі до Дероша приєдналися ще шість ветеранів поліції Капітолію, які прослужили у відділі від 13 до 35 років.

Як писав портал "Коментарі", в Кабулі загинуло 13 військових США під час вибуху.

 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини