У першій половині 2025 року Франція поставить Україні потужну військову техніку: про що йдеться

Франція передасть Україні винищувачі Mirage 2000

Франція поставить Україні винищувачі Mirage 2000, які перед передачею буде оснащено новим обладнанням. Модернізовані Mirage 2000 будуть готові до відправки до України у першій половині 2025 року. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив міністр оборони Франції Себастьян Лекорню, інформує "Sud Ouest".

Міністр зазначив, що операція з переобладнання проводитиметься на базі Казо в Жиронді.

"Мета полягає в тому, щоб оснастити їх бойовими можливостями класу "повітря-земля". І посилити їхню систему радіоелектронної боротьби. Але найважливішим аспектом є підготовка пілотів і механіків, яка продовжується в Нансі", - зазначив голова Міноборони Франції.

Зазначимо, що раніше президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Україна отримає від Парижа кілька винищувачів Mirage-2000-5. За його словами, таке рішення ухвалено в рамках "нової співпраці" з Києвом.

Президент Франції наголосив, що допомога Києву у протистоянні російській агресії "означає уникати прав найсильнішого". При цьому він додав, що це буде темою переговорів із президентом Володимиром Зеленським.

"Ми почнемо нову співпрацю та оголосимо про передачу винищувачів Mirage 2000-5", – сказав Макрон.

При цьому президент Франції наголосив, що винищувачі нададуть Україні можливість захистити свою землю та повітряний простір.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Греція може зірвати створення коаліції винищувачів Mirage 2000, які мали б передати Україні. Тривожну заяву в інтерв'ю для Bloomberg TV зробив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс.