Ультраправі у Франції більше не хочуть поглиблювати зв'язки з РФ: що сталося

Вкрай права французька партія "Національне об'єднання" намагається дистанціюватися від РФ, щоб мати найкращі шанси на перемогу на виборах

Вкрай права французька партія "Національне об'єднання" швидко видалила зі свого сайту пропозиції про поглиблення дипломатичних відносин з Росією. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в матеріалі рейтингового видання "Politico".

Журналісти зазначають, що партія раніше пропонувала зупинити низку проектів зі співпраці з Німеччиною і вийти з інтегрованого військового командування НАТО. Але це, як і плани щодо поглиблення співпраці з РФ, зникло з офіційного сайту "Національного об'єднання".

Видання пов'язує це з бажанням партії досягти значних успіхів на виборах до парламенту Франції. Зазначається, що видалені з сайту партії пропозиції з'явилися під час президентської кампанії одного з лідерів партії Марін Ле Пен у 2022 році.

"У маніфесті "Національне об'єднання" виступало за дистанціювання від Вашингтона, намагаючись взаємодіяти з Москвою", - пише Politico.

Тоді Ле Пен пропонувала шукати альянс із Росією з певних питань, таких як європейська безпека чи боротьба з тероризмом.

Журналісти зазначають, що останніми місяцями "Національне об'єднання" пом'якшило деякі зі своїх найбільш суперечливих позицій.

У березні депутати "Національних зборів" утрималися під час голосування з питань військової допомоги Україні, тоді як депутати від лівої партії "Нескорена Франція" проголосували проти.

Того ж місяця зірка, що сходить, і президент "Національного об'єднання" Жордан Барделла заявив, що Франції слід дочекатися закінчення війни в Україні, перш ніж залишити об'єднане командування військового альянсу. Барделла стане прем'єр-міністром, якщо "Національне об'єднання" переможе на парламентських виборах.

У своїй програмі на європейських виборах 2024 року партія заявила, що Росія порушила міжнародне право та провокувала перегляд міжнародного порядку.

Читайте також на порталі "Коментарі" - вибори можуть все переграти: Макрон відповів, чи готовий він достроково піти у відставку.