У Франції змінилась підтримка України у війні проти Росії

Французи прихильно ставляться до гуманітарної допомоги України, однак підтримка військової допомоги зменшилась.

Більшість громадян Франції підтримує поставки гуманітарної допомоги Україні, однак рівень підтримки поставок зброї зменшився на 10% у порівнянні з опитуванням 2023 року. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на опитування Ispos, яке опублікувало французьке видання BFMTV.

Відповідно до опитування Ispos для тижневика La Tribune Dimanche, 76% французів підтримують поставку гуманітарної допомоги, зокрема медикаментів та продуктів. З них 32% виступають за збільшення гуманітарної допомоги Україні.

Щодо постачання зброї в Україну, то 41% французів вважає, що слід продовжити доставку, а ще 21% громадян Франції за збільшення допомоги Україні. Проти військової допомоги Україні заявили 38% французів. Таким чином громадська думка французів щодо допомоги Україні зменшилась на 10% у порівнянні з результатами опитування 2023 року.

Попри це, 70% французів схвально ставиться до економічних санкцій проти Росії, а 30% вважають, що їх слід пом’якшити.

Щодо прийому біженців, то 65% підтримують ідею продовжити прийом українських біженців. Крім того, 19% з них виступають за збільшення біженців з України. Скорочення українських біженців у Франції підтримує 35%.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Німеччині змінилась підтримка України у війні проти Росії.

Також "Коментарі" писали про Францію, яка оголосила про приємний сюрприз для України. З Парижа надійдуть далекобійні авіабомби AASM Hammer, установки Caesar та артилерійські снаряди. Україна буде щомісячно отримувати військову допомогу від Франції.