Головна Новини Світ Франція У Франції винайшли тест на коронавірус, який можна пройти зі смартфона
commentss НОВИНИ Всі новини

У Франції винайшли тест на коронавірус, який можна пройти зі смартфона

Французькі вчені спростили перевірку на коронавірус за допомогою смартфона

9 лютого 2021, 12:27
Поділіться публікацією:

У той час як країни Європи приступили до масової вакцинації від коронавірусу своїх громадян, виявлення нових випадків захворювання не втрачає своєї важливості та актуальності. І поки в науковому середовищі обговорюються різні рівні ефективності серед способів тестування, вчені Франції винайшли новий спрощений спосіб визначення наявності коронавірусу в організмі. Таку інформацію опублікувало наукове видання Science Advances.

У Франції винайшли тест на коронавірус, який можна пройти зі смартфона

Смартфон навчили визначати коронавірус / фото M24.RU

Так, новий спосіб дозволяє провести тестування за допомогою смартфона. За словами дослідників, такий тест може провести практично будь-яка людина без спеціальної підготовки.

Сам апарат нескладно сплутати зі звичайною флешкою. На прилад встановлюється тестова смужка, після чого апарат необхідно під'єднати до смартфона.

Після зазначених маніпуляцій, на тестову смужку потрібно нанести зразки біологічного матеріалу — це може бути декілька крапель рідини з носа.

Відзначається, що при всій простоті процес, краще, якщо пробу візьме медичний працівник. Втім, розробники стверджують, що у них вже майже готова модель, яка здатна визначати коронавірус за зразками слини.

На проведення тесту досить десяти хвилин. За цей час розумна електроніка проаналізує склад зразка і на екрані смартфона з'явиться результат з відповідними графіком і показниками. Вчені стверджують, що вірогідність методу складає 90%.

Пристрій знаходиться на фінальній стадії розробки та, імовірно, надійде в продаж вже в березні. Вартість такого тестера поки не називається, оскільки винахідники перебувають в процесі пошуку фінансування та виробничих партнерів.

Як повідомляв портал "Коментарі", китайські лікарі вважають, що найбільш безпечним і достовірним тестом на коронавірус може стати ректальний мазок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини