Екс-глава МЗС України назвав страх, через який Путін побоявся їхати на саміт G20

Павло Клімкін також здивувався поведінці Сергія Лаврова на саміті

Страх бути вбитим не дозволив Володимиру Путіну відвідати важливий захід в Індонезії, де відбувся саміт "Великої двадцятки". Як передає видання "Коментарі", про це в ефірі телеканалу "Еспресо" розповів колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Український дипломат вважає, що саміт G20 став приниженням для Росії та Путіна. Про цей захід говорили останні кілька місяців, допускалося, що Путін, незважаючи ні на що, візьме участь у цьому важливому заході, але в результаті виявилося, що Путін не ризикнув навіть звернутися до учасників саміту по відеозв'язку.

За словами Павла Клімкіна, причина того, що Путін не поїхав на саміт G20 не в поганому самопочутті і навіть не в тому, що російський диктатор вирішив не залишати Москву. Він просто злякався, що його ліквідують на Балі. Там йому ніхто не міг би гарантувати 100% безпеки.

Щодо єдиного представника Росії на G20 – глави МЗС РФ Сергія Лаврова, то Павло Клімкін назвав його поведінку надзвичайно дивною.

"Він (Ред. – Лавров) зустрівся з китайським міністром МЗС та генеральним секретарем ООН і на цьому все. Це означає менше ніж нічого. Хочу також наголосити, що рішення Путіна не поїхати на саміт G20 ще йому відгукнеться. Особливо це відчувають у російських елітах", – заявив екс-міністр.

Він додав, що навіть у Росії починають розуміти, що з Путіним ніхто не хоче мати нічого спільного.

Читайте також на порталі "Коментарі" - у Кремлі не приховують, що задоволені реакцією США на падіння ракет у Польщі.