Головна Новини Світ G7 Перегляду цінової стелі для російської нафти не буде: у G7 ухвалили рішення
commentss НОВИНИ Всі новини

Перегляду цінової стелі для російської нафти не буде: у G7 ухвалили рішення

За інформацією Reuters, у G7 знову відклали перегляд цінової стелі для російської нафти

6 вересня 2023, 09:45
Поділіться публікацією:

"Велика сімка" (G7) і союзники відклали регулярний перегляд схеми обмеження цін на російську нафту, навіть незважаючи на те, що більша частина російської нафти торгується вище за встановлений ліміт через зростання світових цін. Як передає портал "Коментарі", про це пише Reuters з посиланням на ознайомлені джерела.

Перегляду цінової стелі для російської нафти не буде: у G7 ухвалили рішення

Ціна на нафту. Фото: Getty Images

"Російські виробники знайшли способи продавати нафту, використовуючи менше західних кораблів і страхових послуг, що ускладнює Заходу забезпечення дотримання існуючого цінового обмеження, оскільки компанії, які сприяють торгівлі, знаходяться за межами їх компетенції", — пише агентство.

Видання нагадує, що країни G7 спільно з ЄС та Австралією запровадили механізм обмеження цін на російську нафту у грудні минулого року, після чого у лютому було введено ціновий ліміт на паливо.

Спочатку країни ЄС домовилися переглядати верхню межу ціни кожні два місяці та у разі потреби коригувати її, а країни G7 — "за потреби", включаючи "впровадження та дотримання".

Однак G7 не переглядала верхню межу з березня і чотири джерела, знайомі з політикою G7, сказали, що група не планує найближчим часом розглядати питання про коригування схеми.

"У червні чи липні були деякі переговори про перегляд або, принаймні, розмови про це, але офіційно цього так і не сталося", — сказав один дипломатичний джерело.

Співрозмовники Reuters повідомили, що хоча деякі країни ЄС були зацікавлені в перегляді, вони заявили, що Сполучені Штати і члени G7 не мають особливого бажання вносити зміни.

Кулуари майбутньої Генеральної Асамблеї ООН наприкінці цього місяця можуть стати неформальною платформою для переговорів щодо ліміту.

Механізм дозволяє третім країнам купувати російське паливо, використовуючи західне страхування судів, якщо є докази того, що покупка не перевищує цінових обмежень 60 доларів за барель нафти.

Ідею ініціював Вашингтон, щоб скоротити доходи Москви на тлі її війни з Україною, уникаючи при цьому ринкових збоїв внаслідок заборони ЄС на російську нафту.

Ф'ючерси на нафту марки Brent торгуються на найвищому рівні цього року — понад $90 за барель, що підвищує вартість світової нафти, включаючи російську Urals.

Читайте також на порталі "Коментарі" — як вдарити санкціями по РФ ще сильніше — чому економіка агресора все ще на плаву.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини