Путін не засмучений через те, що Німеччина не хоче бачити Росію на саміті G7

У Кремлі спокійно реагують на відкриту неприязнь ряду країн G7 до Росії і готується до формату G20

У Кремлі стверджують, що Росія не прагне брати участь в майбутньому саміті "Великої сімки" і приєднуватися до G7. Прессекретар російського президента Дмитро Пєсков заявив у понеділок, 27 липня, що Володимир Путін ніколи не виступав з подібною ініціативою, повідомляє видання "Дзеркало тижня", посилаючись на російський "ТАСС".

За словами Пєскова, формат G20 "більше відповідає сучасним економічним реаліям" і "цілком влаштовує Росію.

Заява спікера Путіна стало реакцією на свіже інтерв'ю міністра закордонних справ Німеччини Хайко Маасу, в якому дипломат нагадав про неможливість відновлення G8 з участю РФ, поки анексований Крим і триває російська агресія проти України.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Німеччина категорично відмовилася брати участь російської делегації в якостіяк повноцінний учасник саміту G7.

"Спеціально по Росії з 2014 року діє рішення, що замість тодішнього формату G8 зустрічі проводяться у форматі G7 до подальшого повідомлення. І підстави для цього рішення зберігається, так як воно було прийнято на підставі анексії Криму, що суперечить міжнародному праву, а анексія продовжується досі", - зазначили в уряді Німеччини.