У Британії повідомили про перспективи повернення Росії до складу Великої Сімки

Посол Великобританії Мелінда Сіммонс запевняє, що Росія не повернеться в G7, поки не припинить агресію проти України

Посол Великобританії Мелінда Сіммонс заявила, що Росийская Федерація не має можливості повернутися до складу Великої Сімки, оскільки не змінює окупаційної порядку щодо українських територій. Про це вона розповіла в інтерв'ю агентству "РБК-Україна", посилаючись на позицію уряду Сполученого Королівства.

Так, вона розповіла, що через коронавірус серед керівників семи держав з'явилася думка, що Росію треба повернути в G7. Однак прем'єр-міністр Борис Джонсон заявив, що цього не станеться і це не є причиною, щоб прощати агресію на сході України або незаконну анексію Криму.

"Ви самі виключили себе з G7 подібного роду поведінкою. Припиніть така поведінка, тоді ми можемо говорити про" великій сімці "і про санкції. Але поки ви не виконаєте свою роль в Мінських угодах, поки ви не припините агресію проти України, такі варіанти не розглядаються ", - заявила посол.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв про гострій критиці британського уряду на пропозицію президента США Дональда Трампа про необхідність повернення Росії на колишнє місце в G7.

"Британія виступатиме проти будь-якої пропозиції про реадмісію Росії в G7. Таким чином уряд країни висловило свою позицію щодо ініціативи американського президента Дональда Трампа про розширення групи", - повідомляє західна преса